La 39a Fira de Calella i l’Alt Maresme tindrà lloc enguany del divendres 20 al dilluns 23 de setembre al recinte firal del Passeig de Manuel Puigvert. Els horaris de la Fira són: 

  • Divendres 20, dissabte 21 i diumenge 22 de setembre: 11h-14:30h i 17h-00:00h. 
  • Dilluns 23 de setembre: 11h-14:30h i 17h-21h. 

Com cada setembre, el Passeig de Manuel Puigvert es transforma per convertir-se en aparador de la cultura popular i tradicional dels Països Catalans representada per tots i cadascun dels 134 expositors que porten a Calella una acurada mostra d’artesania, alimentació i oficis tradicionals, presentats en un espai compartit amb les entitats locals.

L’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya (AMTHC) participa en aquesta Fira amb un estand per informar sobre la donació i el trasplantament d’òrgans, i vendrem samarretes i llibres solidaris.

La Fira de Calella i l’Alt Maresme ha esdevingut una mostra referent a la comarca. Un certamen que, d’un temps ençà, ha incorporat un monogràfic que cada any ens permet aprofundir en la identitat d’algun territori tan proper com desconegut.

Aquest any, La Fira obre les portes a una ciutat amb la qual compartim llengua, bona part de la cultura i un bocí d’història: l’Alguer, una ciutat de prop de 44.000 habitants al nord de l’illa de Sardenya que, per a molts, encara és una autèntica desconeguda. Un mar i una llengua en comú.

Durant els dies que duri La Fira, i gràcies a la bona feina feta colze a colze amb la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer i el Municipi de l’Alguer, tindrem l’oportunitat de descobrir com en són de forts els llaços que ens uneixen a aquesta terra geogràficament tan llunyana i culturalment tan propera. I ho farem amb alguns dels màxims exponents de la seva cultura expressada a través de la cançó i les arts escèniques, i també la seva gastronomia.

Durant els dies de La Fira descobrirem que, en realitat, som molts més de 7,5 milions.

 

Font: firadecalella.cat / AMTHC

Notícia traduïda per l’AMTHC