L’AMTHC estarà present a la 5ª edició de la Fira d’Entitats de Salut, que es celebrarà el 6 d’abril a Terrassa

En el marc del Dia Mundial de la Salut, que es celebra el dia 7 d’abril, l’Ajuntament de Terrassa organitza la 5ª Fira d’Entitats de Salut, on diverses entitats de la ciutat, donaran a conèixer la seva tasca en un ambient familiar i festiu. Un any més, l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya (AMTHC) hi estarà present per sensibilitzar sobre la importància de la donació d’òrgans a la ciutadania.

La 5ª Fira d’Entitats de Salut es celebrarà dissabte 6 d’abril a la Plaça Vella, d’11h a 19h.

Campanya Dia Mundial de la Salut 2019 de l’OMS

Aquest any, la campanya té per objecte ajudar a les persones a entendre millor el que significa la cobertura sanitària universal: els serveis i suports que haurien d’estar disponibles i on. Des de l’OMS aportaran material visual per a què les persones que tenen accés a una atenció sanitària assequible i de qualitat puguin entendre com és la vida d’aquells que no tenen tanta sort i defensar la igualtat d’accés a l’atenció, a tot arreu. 

Els professionals de la salut exerciran una funció important a la campanya, ajudant a les instàncies decisòries del sector de la salut a reconèixer les necessitats de les persones en matèria de salut, especialment en el nivell de l’atenció primària.

La campanya ofereix a més als ministres de salut i altres instàncies decisòries de les administracions públiques l’oportunitat de comprometre’s a adoptar mesures per compensar les deficiències en matèria de cobertura sanitària universal en els seus països, i a posar de relleu els progressos que ja s’han assolit.

Pel Dia Mundial de la Salut presentaran la publicació anual de l’OMS sobre dades sanitàries, l’informe sobre les Estadístiques Sanitàries Mundials, que inclourà informació sobre les tendències sanitàries en àmbits específics, com la salut dels nadons i els nens, les malalties no transmissibles, la salut mental i els riscos mediambientals, així com dades sobre la cobertura sanitària universal i els sistemes de salut.

 

Fonts: terrassa.cat / who.int

Notícia traduïda per l’AMTHC

Comments are closed