La Unió Europea estudia l’efecte dels disruptors endocrins en el metabolisme

El projecte d’investigació de la Unió Europea ‘EDCMET’ investigarà, a través de sistemes de cultiu cel·lular i models animals, l’efecte dels disruptors endocrins, compostos que interrompen les vies de senyal controlades per hormones i impacten negativament la salut, en el metabolisme.

I és que, es sospita que els disruptors endocrins estan involucrades en el desenvolupament de malalties metabòliques com l’obesitat, el fetge gras, els nivells alts de colesterol en la sang i la diabetis. Fins a la data, s’han realitzat molt poques investigacions sobre els motius pels quals influeixen en aquests processos metabòlics.

L’objectiu del projecte d’investigació de la Unió Europea és desenvolupar mètodes validats ‘in silico’, ‘in vitro’ i ‘in vivo’ per a l’avaluació dels efectes metabòlics dels disruptors endocrins. Per això, els experts de diferents disciplines estan utilitzant una àmplia gamma de tècniques, que van des dels mètodes de càlcul assistits per computadora i els sistemes de cultiu cel·lular, fins els models animals actuals i l’anàlisi de dades epidemiològiques.

La investigació, en la qual participen organismes científics de vuit països de la Unió Europea, es centrarà en el metabolisme de l’energia i els greixos en termes de la ruta per la qual els receptors de les cèl·lules regulen aquests processos a través de la seva interacció amb substàncies estranyes.

 

Font: infosalus.com

Notícia traduïda per l’AMTHC

Comments are closed