Ha lliurat reconeixements a vuit entitats que han contribuït al creixement de la SEHH.

La Societat Espanyola d’Hematologia i Hemoteràpia (SEHH) compleix 60 anys i ho ha celebrat amb un acte on es va reconèixer la tasca de vuit institucions que han contribuït al seu creixement i expansió.

Es tracta de l’Associació Espanyola d’Afectats per Limfoma, Mieloma i Leucèmia, la Fundació Educació Mèdica, la Fundació CRIS contra el Càncer, l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), la Federació d’Associacions Científic Mèdiques Espanyoles (FACME), l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps), la European Hematology Association i la Direcció General de Cartera Bàsica del Sistema Nacional de Salut.

A més del lliurament de premis, s’ha celebrat una taula sota el títol ‘Present i futur de la SEHH: una història lligada al desenvolupament d’una especialitat pionera’, en la qual han participat Ramón García Sanz, president electe de la societat; Jesús San Miguel, professor d’Hematologia i director de Medicina Clínica i Traslacional de la Universitat de Navarra; Roberto Ovilla, president del Grup Cooperatiu d’Hemopaties Malignes de Mèxic; Jorge Gayoso, responsable del Pla Nacional de Trasplantaments de Progenitors Hematopoètics de l’ONT, i Isabel Orbe, directora de la Fundació Científica de la Associació Espanyola Contra el Càncer.

També s’ha projectat un vídeo commemoratiu pels 60 anys de la SEHH, en el qual s’ha fet un repàs de les fites que han marcat l’evolució de la societat científica. En ell es recullen declaracions d’alguns dels hematòlegs que han ocupat càrrecs de responsabilitat en diferents juntes directives des del 1970.

 

Font: redaccionmedica.com

Notícia traduïda per l’AMTHC