La Marató de Donants de Sang de Catalunya s’ha tancat aquest vespre amb 9.450 donacions de sang. Això ha permès recuperar les reserves de sang, que havien baixat durant les últimes setmanes. Des de divendres 8 de gener, quan va començar la Marató, fins aquest divendres, 9.450 persones han donat sang a Catalunya, tant als 13 espais ubicats als grans hospitals com en una cinquantena de campanyes mòbils.

Avui hi ha sang a les neveres del Banc de Sang per a les necessitats dels hospitals durant els propers 8 dies, un nivell que encara no és òptim, però que millora la situació de principis de Marató quan només n’hi havia per 5 dies.

Malgrat la coincidència de la Marató amb la onada de fred i neu a tot Catalunya i amb les restriccions del confinament municipal, els donants han reservat totes les ‘butaques’ disponibles i han posat de manifest, un cop més, el seu altruisme.

Per continuar incrementant les reserves, el Banc de Sang organitza campanyes durant tots els dies de la setmana. Les necessitats actuals dels hospitals fan que, de mitjana, es necessitin a cada dia a Catalunya entre 800 i 1.000 donacions de sang.

https://www.bancsang.net/blog/marato-donants-tanca-9-450-donacions-sang-setmana/