La germandat de Nuestra Sra. de los Clarines de Beas es suma aquest any al projecte ‘Donant Vides’. Per això, durant tots els cultes i festes Patronals, la Verge de Clarines lluirà a l’altar i en la processó una espelma amb el lema ‘Donant Vides’, espelma que ha estat pintada de manera desinteressada per l’artista local Samuel Domínguez.

Donant Vides’, liderat per Eduardo Rangel, és un dels projectes solidaris més rellevants i de major abast de la història de la donació d’òrgans a Espanya. Des de la seva posta en marxa, el 2012, aquesta iniciativa ha aconseguit que més de 20.000 persones registrin la seva targeta de donant (la mitjana anual al país és de 5.000). A més a més, ha realitzat una tasca intangible extraordinària de promoció i conscienciació sobre la importància de donar que ha rebut el suport de l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) i de la Junta d’Andalusia, entre d’altres organismes públics, fundacions i empreses privades.

Aquest projecte té com a objectiu primordial l’aconseguir la millora de les condicions de salut del col·lectiu de persones trasplantades i en llista d’espera de trasplantaments, així com de malalts crònics abans de rebre, o no, un trasplantament que millori la seva qualitat de vida. A més a més, perseguim fomentar la donació d’òrgans a través d’activitats socials i esportives.

En la línia de l’anterior, aquest 2019 per primer cop la Germandat de Nuestra Señora la Virgen de los Clarines de Beas lluirà, durant la celebració de la novena, així com durant la Romeria alguns símbols en suport a la donació d’òrgans i teixits. En concret, durant els dies en els quals es celebri la novena, al costat de la Verge hi haurà una espelma gravada amb l’emblema “DONA VIDA”. A més a més, durant els tres dies de romeria, el pas de Nuestra Señora de los Clarines lluirà una cinta bordada amb el mateix missatge “DONA VIDA”. Esperem que aquestes accions animin a tots els habitants del nostre poble i a tots els visitants a dir “sí” a tan noble i solidari gest que ajuda a salvar moltes vides i a retornar l’esperança a aquelles persones que estan a l’espera d’un trasplantament.

 

Font: huelvainformacion.es

Notícia traduïda per l’AMTHC