La Federació Nacional de Malalts i Trasplantats Hepàtics dóna suport a la Llei de ràtios d’infermeres

La Federació Nacional de Malalts i Trasplantats Hepàtics dóna suport a que es garanteixi la qualitat i seguretat assistencial a través d’una Llei que reguli una dotació adequada d’infermeres i infermers en les plantilles de tots els centres sanitaris.

La Federació Nacional de Malalts i Trasplantats Hepàtics (FNETH) ha decidit donar suport a la Llei de Seguretat del Pacient (més coneguda com la de ràtios d’infermeres), impulsada pel Sindicat d’Infermeria (Satse) al considerar que les infermeres i infermers són una peça clau en el tractament i recuperació dels malalts i trasplantats hepàtics.

Després de la trobada mantinguda entre el president de Satse, Manuel Cascos, i el secretari general d’Acció Sindical de Satse, Rafael Reig, amb la presidenta de FNETH, Eva Pérez, la Federació Nacional de Malalts i Trasplantats Hepàtics s’ha mostrat partidària que es reguli per llei el que hi hagi un nombre màxim de pacients per cada infermera i infermer i així garantir una atenció segura i de qualitat.

FNETH, que engloba a associacions de pacients hepàtics de tot el país, considera imprescindible la tasca que realitzen les infermeres i infermers en el procés de donació i trasplantament hepàtic, així com en la recuperació posterior, sent els professionals que més temps es troben juntament amb el pacient oferint-lo la seva atenció i cures.

La Federació Nacional de Malalts i Trasplantats Hepàtics comparteix amb Satse la necessitat que Espanya compti, almenys, amb el mateix nombre d’infermers i infermeres que hi ha de mitjana a Europa. “Una situació que dista encara molt de la realitat actual, ja que el nostre país compta amb 5,3 infermeres/infermers per 1.000 habitants, mentre que la mitjana europea és propera a nou infermeres/infermers per 1.000 habitants”, indica l’organització sindical.

Unes dades que va traslladar Manuel Cascos a la presidenta de la FNETH en base a l’estudi ‘Anàlisi de la situació dels infermers, infermeres, matrones i fisioterapeutes en els centres sanitaris”, que conclou que es necessiten, almenys, 131.000 professionals més en els hospitals, centres de salut i en la resta de centres sanitaris i sociosanitaris del nostre país.

El president de Satse també va informar que s’estan recollint signatures en totes les comunitats autònomes per a què en els propers mesos de debati en el Congrés dels Diputats la Llei de Seguretat del Pacient, abans el que la presidenta de la FNETH va mostrar la disposició de la Federació a visibilitzar i donar suport els actes de recollida a l’objecte d’aconseguir el major nombre possible de signatures.

SATSE vol agrair el suport de la Federació Nacional de Malalts i Trasplantats Hepàtics, que es suma als ja manifestats per altres associacions de pacients i usuaris. És el cas de FACUA-Consumidors en Acció, el Fòrum Espanyol de Pacients (FEP); el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI); la Federació Espanyola d’Associacions de Pacients Al·lèrgics i amb Malalties Respiratòries (Fenaer); la Federació de Diabetis d’Espanya (FEDE); l’Associació Nacional de Persones amb Epilèpsia-ANPE i la Federació Espanyola de Fibrosi Quística (FEFQ).

L’organització sindical té previst seguir recaptar suports d’altres associacions de pacients i usuaris des del convenciment que és la millor manera per tenir més força i legitimitat a l’hora de reclamar que es debati i aprovi la Llei de Seguretat del Pacients en el Congrés dels Diputats.

 

Font: consalud.es

Notícia traduïda per l’AMTHC

Comments are closed