Els dies 25 i 26 d’octubre tres representants de l’ath.cat vam assistir a les jornades de formació de la FNETH (Federación Nacional de Enfermos y Trasplantados Hepáticos), que van tenir lloc a Madrid, juntament amb altres associacions de trasplantament hepàtic d’arreu d’Espanya. 

Aquestes jornades ens van permetre aprendre, formar-nos amb els diversos professionals assistents, com metges, infermeres, nutricionistes, i compartir experiències, com per exemple, del voluntariat. Per tant, durant aquests dos dies, vam poder conèixer aportacions i la visió actual dels professionals envers el trasplantament hepàtic, les malalties que pot patir el fetge, la infermeria i l’alimentació, entre d’altres.

El primer dia vam escoltar diversos tallers formatius i propostes innovadores, anomenats a continuació: Cómo prevenir la creciente enfermedad del hígado graso, El papel de la enfermería especializada en la calidad de vida de los pacientes de hígado, Las hepatitis víricas, en particular la delta. Per altra banda, des d’ATHEMA, van explicar la seva experiència incorporant els joves a l’associació i des de COCEMFE, ens van fer un taller sobre digitalització i comunicació eficaç.

El segon dia de les jornades va iniciar-se amb un taller per a les associacions sobre la plataforma Moodle de FNETH. A nivell formatiu, se’ns va parlar de les malalties colestàsiques i per altra banda sobre una perspectiva internacional de les malalties hepàtiques. Abans de finalitzar, ens van mostrar i explicar un projecte titulat: Encuentro con pacientes y familiares en càncer de hígado, que tenia com a objectiu abordar la incertesa dels pacients i familiars en el procés de la malaltia.