Un nombre alarmant de persones a tot el país està desenvolupant infeccions del revestiment intern del cor o de les vàlvules, conegudes com endocarditis infecciosa, en gran part degut a l’epidèmia actual d’opioides, segons una nova investigació realitzada a la Facultat de Medicina Lerner de la Clínica Cleveland (EUA).

La investigació, publicada al Journal of the American Heart Association, la revista d’accés obert de l’American Heart Association, ha revelat que aquesta situació afecta especialment a homes joves, blancs i pobres que també tenen taxes més altes de VIH, hepatitis C i abús d’alcohol.

L’endocarditis infecciosa succeeix quan els bacteris o fongs en el torrent sanguini ingressen en el revestiment intern o les vàlvules del cor. Un dels principals factors de risc per l’endocarditis infecciosa és l’abús de drogues.

“L’endocarditis infecciosa relacionada amb l’abús de drogues és una epidèmia a tot el país”, ha declarat el professor assistent de medicina a la Facultat de Medicina Lerner de la Clínica Cleveland i autor principal de l’estudi, Serge C. Harb. “Aquests pacients es troben entre els més vulnerables: joves i pobres, i també amb freqüència tenen VIH, hepatitis C i abús d’alcohol”, ha afegit.

Per dur a terme l’estudi, els investigadors van analitzar dades en el registre nacional de mostres de pacients hospitalitzats des del 2002-2016 en gairebé un milió de pacients. Van examinar a pacients diagnosticats amb endocarditis infecciosa, comparant pacients amb infeccions cardíaques relacionades amb l’abús de drogues amb aquells amb infeccions cardíaques per altres causes.

Durant els 14 anys estudiats, els investigadors van trobar que la taxa de prevalença d’infeccions cardíaques relacionades amb l’abús de drogues gairebé es va duplicar als Estats Units, del 8% al 16%.

També van trobar a aquells amb endocarditis infecciosa relacionada amb l’abús de drogues eren homes blancs predominantment joves (edat mitjana de 38 anys), eren més pobres, amb gairebé el 42% amb un ingrés familiar mig en el quartil nacional més baix, i aproximadament el 45% coberts per Medicaid i tenien taxes més altes d’abús de VIH, hepatitis C i alcohol en comparació amb els pacients amb endocarditis infecciosa que no abusaven de les drogues.

Aquests pacients també van tenir estades hospitalàries més llargues i majors costos d’atenció mèdica. D’altra banda, tenien més probabilitats de sotmetre’s a una cirurgia cardíaca, però menys probabilitats de morir mentre estaven hospitalitzats.

“S’han d’implementar mesures de salut pública a nivell nacional per abordar aquesta epidèmia, amb programes regionals específics per donar suport específicament als pacients amb major risc”, ha reclamat el doctor Harb. L’investigador ha demandat que es necessiten equips especialitzats per atendre a aquests pacients, inclosos, entre d’altres, cardiòlegs, especialistes en malalties infeccioses, cirurgians cardíacs, infermers, especialistes en addiccions, administradors de casos i treballadors socials.

“Ajudar a aquests pacients a abordar els seus comportaments addictius amb suport social i programes de rehabilitació efectius és fonamental per millorar la seva salut i prevenir les recaigudes per abús de drogues”, ha conclòs.

 

Font: bolsamania.com

Notícia traduïda per l’AMTHC