Galícia implantarà un programa per eliminar la infecció de VIH i hepatitis C

El Sergas i la companyia d’investigació biofarmacéutica Gilead han acordat col·laborar en el programa FOCUS, una iniciativa que persegueix l’eliminació de la infecció de virus de transmissió sanguínia, com el VIH i les hepatitis virals (B i C).

Segons expliquen des de Gilead en un comunicat, es tracta d’un programa de salut pública desenvolupat per aquesta companyia als Estats Units des del 2010 “i que ja ha realitzat més de vuit milions de proves de sang per VIH, hepatitis C i hepatitis B”, concreten.

El programa FOCUS, senyalen, “possibilita sistematitzar la detecció d’aquestes infeccions a l’integrar en el circuït clínic rutinari les proves de cribratge del VIH i l’hepatitis C amb d’altres proves”.

Gilead afegeix que “es tracta d’una aposta clara per fomentar la col·laboració amb les institucions sanitàries i així contribuir en la consecució dels reptes de salut pública fixats en aquestes patologies”.

Recomanacions de l’OMS

“Aquest programa suposa una resposta a les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut sobre l’augment del cribratge i d’ONUSIDA que va publicar el 2014, els objectius del 90% diagnosticar, 90% en tractament i 90% eliminació del virus”, apunta l’empresa.

Així mateix, afegeix que “respon a les recomanacions sobre el VHC de l’Estratègia Global del Sector Salut que va instar a l’eliminació de l’hepatitis viral, com una de les principals amenaces per a la salut pública pel 2030”.

 

Font: farodevigo.es

Notícia traduïda per l’AMTHC

Comments are closed