Ponferrada va acollir al mes de març la ‘X Jornada d’Actualització en Donació d’Òrgans i Teixits’. Un seminari organitzat per la Societat Espanyola de Medicina d’Emergències a Castella i Lleó i l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) especialitzat dirigit a sanitaris d’emergències. Es tracta d’una formació que al llarg de les seves 10 últimes edicions ha aconseguit aportar actius per a què Castella i Lleó sigui de les primeres comunitats a nivell nacional en donació d’òrgans.

L’Hotel Ciutat de Ponferrada, a La Rosaleda, va acollir des de les 9h del matí la Jornada que pretenia formar a més de 40 sanitaris de tota la comunitat en millorar o adquirir els coneixements teòrics, habilitats i actituds relacionades amb el procés de donació d’òrgans i teixits, el que afavorirà la captació de possibles donants per part del col·lectiu d’Urgències i Emergències.

La Jornada va ser inaugurada pel president de la Societat Castellano i Lleonesa de Medicina d’Urgències i Emergències, Gonzalo Ibáñez Gallego, pel Gerent d’Assistència Sanitària del Bierzo, José Luis Rodríguez Soto, el coordinador autonòmic de Trasplantaments, Pablo Ucio Mingo i el cap del Servei d’Urgències de l’Hospital El Bierzo i coordinador de la Jornada, José Ramón Casal Codesido. Han treballat com a coordinadors del seminari els doctors Roberto Rodríguez Alonso, Anselma Fernández Testa i Rosa María Iban.

Va haver-hi importants ponents que van exposar temes tan diversos com el manteniment del donant, la comunicació de les males notícies o la situació actual en l’àmbit nacional i autonòmic de les donacions de teixits i òrgans. La Jornada es va completar amb dos tallers pràctics.

 

Font: lanuevacronica.com

Notícia traduïda per l’AMTHC