El Reina Sofía de Córdoba augmenta un 56% els trasplantaments d’òrgans

El major increment s’ha produït en el nombre de trasplantaments hepàtics realitzats, ja que s’ha passat de 9 en el primer trimestre del 2018 als 25.

L’Hospital Universitari Reina Sofía de Còrdova ha realitzat durant els tres primers mesos de l’any un total de 75 trasplantaments d’òrgans, el que suposa un 56% més dels realitzats en el mateix període de l’any anterior, quan es van completar 48 intervencions.

El centre cordovès ha detallat que s’han registrat un total de 35 trasplantaments renals; 25 hepàtics (un d’ells infantil i de donant viu); tres trasplantaments de cor; tres de pàncrees combinats amb ronyó i 9 de pulmó.

El major increment s’ha produït en el nombre de trasplantaments hepàtics realitzats, ja que s’ha passat de 9 en el primer trimestre del 2018 als 25 d’aquest any, és a dir, gairebé s’ha triplicat la xifra.

També el programa de trasplantament renal ha experimentat un augment molt important, doncs dels 17 trasplantaments realitzats en el primer trimestre del 2018 s’ha passat a 35 aquest any, més del doble.

Respecte als donants, l’Hospital Reina Sofía ha sumat un total de 17 en aquest trimestre, enfront als 11 que va registrar el passat any en el mateix període.

El coordinador sectorial de trasplantaments de Còrdova, José María Dueñas, ha senyalat que aquestes dades serveixen per “seguir treballant amb força per totes les persones que en aquests moments estan a l’espera d’un òrgan”.

Per això, ha agraït la “solidaritat de totes les famílies que regalen vida en un moment molt dur” i ha recordat a la societat “la importància de dir sí a la donació d’òrgans”.

 

Font: andaluciainformacion.es

Notícia traduïda per l’ASSCAT

Comments are closed