Es calcula que per any moren 1,200.000 persones al món com a conseqüència de les complicacions de les hepatitis virals.

Segons dades de l’Associació Argentina per a l’Estudi de les Malalties del Fetge (AAEEH), dos de cada cinc argentins pateixen malalties en el fetge i un de cada 10 té hepatitis B o C.

“La pandèmia del fetge gras causada per sedentarisme, diabetis, colesterol elevat i sobrepès serà la principal causa de mortalitat per malaltia hepàtica i de trasplantament de fetge en els propers anys”, van advertir des de l’entitat.

Les dades de l’AAEEH es desprenen de rastrejos efectuats per la comunitat mèdica l’últim any en centres de salut de tot el país, els quals seran analitzats per 2.000 especialistes nacionals i de l’exterior que participaran del Congrés HEPATO XX/19, que va dur a terme a finals de juny al Centre d’Exposicions i Convencions de la Ciutat de Buenos Aires.

En aquest marc, els científics buscaran establir estratègies per eliminar les hepatitis B i C abans del 2030 i combatre el fetge gras.

“Hi ha qüestions que demanden accions urgents com la incidència del fetge gras en la població. La malaltia d’aquest òrgan en casos severs, o de cirrosi, posa de manifest que existeixen encara al nostre país grans dificultats en l’accés a l’atenció mèdica especialitzada, el que abasta des de tractaments puntuals, fins al trasplantament de fetge”, va remarcar la doctora Alejandra Villamil, presidenta del Congrés.

“Al món moren 1,200.000 individus per any com a conseqüència de les complicacions de les hepatitis virals. La cirrosi i el càncer de fetge són les causes més comunes, va afegir Marcelo Silva, també membre de l’associació mèdica.

Això té lloc malgrat que els progressos han permès el desenvolupament de vacunes i tractaments altament eficients. A més a més, la segmentació i fragmentació dels sistemes de salut a la regió han estat una barrera estructural que limita la implementació de polítiques públiques eficients, va analitzar l’AAEEH.

 

Font: diariopopular.com.ar

Notícia traduïda per l’AMTHC