Dia Mundial contra el Càncer 2019: un llaç de color per a cada tipus de càncer

A més del Dia Mundial del Càncer en general, existeixen diversos dies que recorden els tipus de càncer.

Aquest dilluns 4 de febrer es celebra el Dia Mundial contra el Càncer 2019, amb la finalitat de conscienciar a les persones com prevenir aquesta malaltia, que és una de les principals causes de mort a tot el món. Durant aquesta setmana solen tenir lloc alguns actes i en ells es solen portar llaços solidaris d’un color per a cada tipus de càncer.

A més del Dia Mundial del Càncer en general, existeixen diversos diez que recorden els tipus de càncer, com el 19 d’octubre, que és el Dia Internacional contra el Càncer de Mama.

Llaços solidaris

Aquests llaços solidaris, que corresponen a un llaç de color per a cada tipus de càncer, solen ser petites cintes de tela doblegades en forma de llaç que s’usen a tot el món com a senyal de suport a una causa social. Van més enllà d’aquestes malalties, perquè els hi ha per a diversitat de causes. L’objectiu és expressar la solidaritat en relació a un problema determinat.

Llaç rosa

Segurament és un dels més reconeguts i és que s’identifica amb el càncer de mama. No només hi ha llaços per celebrar aquest dia contra aquest tipus de càncer sinó també mocadors, però sempre del mateix color.

Daurat/groc pel càncer infantil

El càncer infantil és la primera causa de mort per malaltia d’1 a 14 anys. En aquest cas, el color és entre groc i daurat, amb l’objectiu de portar llum i esperança al final d’aquesta malaltia.

Violeta i morat

El llaç morat representa el càncer de pàncrees, testicular, així com també a les persones que han sobreviscut d’aquesta malaltia, mentre que el violeta simbolitza el càncer d’estómac o esòfag.

Verd i blau

Aquí trobem diverses tonalitat. Quan el llaç és verd, estem parlant del càncer de fetge, però quan és verd blavós llavors es refereix a aquells càncers ginecològics (ovari, entre d’altres). El blau representa a aquells que pateixen de càncer de colon.

Taronja i groc

El llaç solidari en suport a la leucèmia i al càncer de ronyó és el taronja, mentre que el groc fa referència al càncer de bufeta.

Negre i blanc

El negre s’identifica amb el càncer de pell i el blanc amb el de pulmó.

 

Font: okdiario.es

Notícia traduïda per l’AMTHC

Comments are closed