El coordinador de Trasplantaments de l’Hospital Universitari de Valme de Sevilla, l’intensivista Antonio Sánchez Román, ha participat en un acte a Los Palacios i Villafranca (Sevilla) en memòria dels donants d’òrgans.

La Junta va explicar en un comunicat que es va tractar d’un acte simbòlic que cada any té més visibilitat durant la Quaresma entre les germandats de penitència: imposició d’un ciri a la llumeneria del pas de pal·lio en nom dels donants d’òrgans.

En aquesta ocasió, es va celebrar a la Capella de la Germandat de l’Entrada Triomfal de Jesús a Jerusalem, San Juan de la Palma i Nostra Senyora dels Àngels, coneguda popularment com la Germandat de la Borriquita. “Un acte molt íntim dirigit a enaltir la transcendència de la donació de sang o d’òrgans per donar vida als altres”, va valorar.

Simbòlicament ‘Àngels que donen vida’ és la llegenda que queda impresa en aquest ciri que va lluir de forma especial en la sortida en processó de Nuestra Señora de los Ángeles el Diumenge de Rams en la localitat de Los Palacios.

L’activitat va ser organitzada per la delegació municipal de Sanitat en col·laboració amb aquesta germandat i l’Associació Los Palacios amb la Donació, que va proposar la presència del coordinador de Trasplantaments de l’Hospital Universitari de Valme per dur a terme la imposició del ciri en el pas del pal·lio de la imatge titular d’aquesta germandat.

D’aquesta manera, el professional de l’hospital sevillà es va sumar a aquest acte on des de la ciutadania es reconeix el valor de la donació d’òrgans. El doctor Sánchez Román va agrair públicament “la solidaritat de les famílies que diuen sí a la donació en moments tan difícils com és la mort dels seus familiars”. Així mateix, l’intensivista va aprofitar l’ocasió per reconèixer “l’encomiable tasca dels professionals que fan possible l’extracció d’òrgans i el seu posterior trasplantament en tan curt espai de temps com requereix aquest procés”.

Juntament amb Sánchez Román, van participar en aquest acte la delegada municipal de Sanitat, Carmen María Molina; la germana gran de la Germandat de la Borriquita; Dolores Pérez, juntament amb els membres de la seva Junta de Govern i el president de l’Associació Los Palacios amb la Donació, Juan Carlos Rodas, acompanyat d’integrants de la seva Junta Directiva.

L’Hospital Universitari de Valme disposa d’un programa de trasplantaments, en el marc de l’estratègia de la Conselleria de Salut de la Junta d’Andalusia de fomentar i estendre la donació d’òrgans. A més de l’extracció d’òrgans, aquest centre hospitalari està acreditat per a la implantació de teixit ocular, vascular i ossi.

 

Font: 20minutos.es

Notícia traduïda per l’AMTHC