Entrevista al metge que ha identificat metalls pesats i psicotròpics en els productes d’Herbalife.

“Els suplements alimentaris i dietètics poden causar lesions hepàtiques greus”, així de ferm s’ha mostrat Cyriac Abby Philips, hepatòleg de l’Institute of Liver & Biliary Sciences, New Delhi, en referència a aquest tipus de productes, entre els quals es troben els d’Herbalife.

Philips ha explicat que “els suplements dietètics són productes no provats, ja que la majoria dels països no els consideren com a ‘medicaments’ i no requereixen els assajos clínics per identificar els nivells de seguretat i eficàcia”, un fet que els eximeix de passar les rigoroses proves a les quals sotmeten els fàrmacs convencionals.

En un principi, Philips i el seu equip no estaven estudiant exclusivament els productes d’Herbalife, tal i com ell mateix destaca “va succeir per casualitat. A la nostra Unitat Hepàtica, veiem a molts pacients amb lesions hepàtiques greus induïdes per medicaments i, com a protocol i política, sempre es pregunta si han usat fàrmacs complementaris, alternatius o suplements dietètics”.

En aquest sentit, l’investigador senyala que “la causa de la lesió hepàtica possiblement va ser degut als productes d’Herbalife, ja que les nostres investigacions clíniques no van revelar cap altra causa i la biòpsia hepàtica va ser suggestiva de lesió hepàtica induïda per medicaments en el fons del fetge gras. Amb això en ment, decidim analitzar les mostres de productes d’Herbalife recuperades del pacient”, tot això els va portar a determinar que aquests suplements podrien estar darrera de la lesió.

Major risc a major consum

Philips ha assegurat que en el transcurs de la investigació van descobrir que “la majoria dels productes analitzats no eren de qualitat i contenien compostos orgànics tòxics, metalls pesats i contaminants”, pel que el consum de més d’un suplement a la vegada d’aquest tipus “és molt més perillós”.

Per últim, després de l’exhaustiva anàlisi duta a terme, l’investigador senyala que “des del punt de vista científic, no es poden recomanar suplements alimentaris i dietètics pels pacients perquè el risc és encara desconegut, però real i podrien contenir agents tòxics potencialment desconeguts o coneguts que són perillosos per a la salut”.

 

Font: redaccionmedica.com

Notícia traduïda per l’AMTHC