Aquestes xifres suposen un increment notable sobre les xifres assolides el 2018 a Andalusia i Espanya del 86,3% i 85,2%, respectivament.

La província de Cadis ha registrat 32 donacions d’òrgans en els primers set mesos de l’any, un període de temps en el qual s’han realitzat 92 trasplantaments, 55 renals i 37 de còrnies. Aquestes dades, sumades a les de la resta de centres sanitaris de la comunitat, han permès que Andalusia hagi aconseguit durant els primers set mesos del 2019 un rècord històric en l’acceptació a donar òrgans, ja que ha registrat una marca de 89,4%.

Aquestes xifres suposen un increment notable sobre les xifres assolides el 2018 a Andalusia i Espanya del 86,3% i 85,2%, respectivament. Gràcies a aquesta evolució positiva, fins el 31 de juliol es van registrar un total de 253 donants d’òrgans en la comunitat autònoma, dels quals 158 van ser també donants de teixits, als quals s’han de sumar 56 donants exclusivament de teixits.

Les dades han estat donades a conèixer en el transcurs d’una roda de premsa celebrada a l’Hospital Puerta del Mar i que ha comptat amb la presència de la delegada del Govern de la Junta d’Andalusia a la província, Ana Mestre, i la delegada territorial de Salut i Famílies, Isabel Paredes, així com del gerent del centre hospitalari, Sebastián Quintero, i del coordinador de trasplantaments provincial, Antonio Gordillo.

També han estat presents un trasplantat renal, Carlos Carrillo; la infermera de la Coordinació Provincial de Trasplantaments, Lourdes Benítez; i el coordinador local, Mikel Celaya, qui ha llegit una carta d’agraïment d’un pacient trasplantat de cor.

Els 55 trasplantaments renals registrats de gener al juliol a la província s’han realitzat a l’Hospital Puerta del Mar, i d’ells 4 han estat de donants vius. Quant als empelts de còrnies, 24 corresponen a aquest mateix centre; 8 a l’Hospital de Jerez de la Frontera; i 5 a l’Hospital Punta d’Europa d’Algeciras.

La delegada del Govern ha destacat que aquests trasplantaments són possibles gràcies a la solidaritat de les famílies, als quals ha volgut agrair públicament la seva extraordinària generositat en un moment especialment dur, com és la mort d’un ésser estimat. En aquest sentit, ha senyalat que, gràcies a aquest gest solidari, s’han registrat 32 donacions d’òrgans a la província entre gener i juliol: 15 han estat al Puerta del Mar; 10 a l’Hospital de Jerez; 3 a l’Hospital Punta d’Europa d’Algeciras; altres 3 a l’Hospital de Puerto Real; i 1 a l’Hospital de la Línia de la Concepció.

“Aquestes dades vénen a demostrar que la bona feina dels professionals, les campanyes divulgatives i les accions positives per transmetre a la societat andalusa i gaditana la necessitat d’aquesta generositat, comporten vida per a altres persones que ho necessiten”, ha indicat Mestre, qui ha posat l’exemple de Carlos Carrillo.

 

Font: andaluciainformacion.es

Notícia traduïda per l’AMTHC