En poques hores s’han dut a terme quatre trasplantaments renals, dos hepàtics i un de cor.

L’Hospital Universitario de Bellvitge, de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), ha fet en una nit set trasplantaments d’òrgan sòlids gairebé simultàniament, mobilitzant a una trentena de professionals.

Bellvitge ha informat que ha realitzat quatre trasplantaments renals, dos hepàtics i un de cor, una quantitat d’intervencions pràcticament simultànies molt poc habitual. En total, han convocat d’urgència a uns 30 professionals, principalment cirurgians, anestesistes, infermeres, auxiliats d’infermeria i zeladors.

L’oportunitat de disposar dels òrgans ha exigit convocar a la vegada a diversos equips de professionals, que han assistit des dels seus domicilis a l’hospital, a més del que ha suposat en coordinació per posar a disposició d’aquests equips les instal·lacions i mitjans necessaris.

La durada d’aquestes intervencions d’alta complexitat ha superat en diversos casos les vuit hores, i totes s’han fet amb èxit ja que els pacients es troben en fase de recuperació post-quirúrgica, segons fonts de l’hospital.

L’any passat, l’Hospital de Bellvitge ja va ser líder a Catalunya en trasplantaments de cor (amb 25), i de ronyó (170), i el segon en fetge (59), i en el que portem del 2019 n’ha realitzat 67 en total. Bellvitge, de caràcter públic, és un dels cinc grans hospitals universitaris de Catalunya i és el centre de referència terciària per a tot l’eix sud de Catalunya fins a Terres de l’Ebre.

 

Font: cadenaser.com

Notícia traduïda per l’AMTHC