Una delegació de l’ath.cat, encapçalada per la nostra vicepresidenta, ha assistit el dia 1 de juny a l’acte de presentació d’aquesta Guia per part de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller de Salut, Manel Balcells.

La guia, pionera a tot l’estat, és una eina pels professionals de coordinació de trasplantaments dels hospitals per informar-los sobre les diferents religions per tal de facilitar-los l’aproximació a les famílies de diferents cultures en el moment de plantejar la donació d’òrgans i teixits, tenint en compte les diverses identitats i sense violentar els seus sentiments.

El document, elaborat per la Direcció General d’Afers Religiosos i l’OCATT, presentada amb motiu del proper Dia del donant, que serà el proper dimecres 7 de juny, ha comptat amb les aportacions d’unes cinquanta entitats culturals i religioses de Catalunya.

En el curs de l’acte s’ha informat que en el que portem d’any actual les donacions d’òrgans han augmentat un 16% respecte el mateix període de l’any 2022 i que els trasplantaments han augmentat un 18%. La nostra associació reconeix la solidaritat dels donants i els seus familiars i l’esforç i dedicació de totes les persones que amb el seu treball fan possible assolir aquestes esperançadores xifres.

‘Diversitat religiosa i donació d’òrgans i teixits’