Amb motiu del Dia del Trasplantament, que és el 5 d’abril, el dia 7, l’OCATT, conjuntament amb l’Associació Donem Girona, va organitzar a Girona un acte de celebració a l’Auditori Josep Irla. L’assistència fou molt nombrosa. Després de finalitzar, es va fer un dinar de treball i, posteriorment, una visita guiada per llocs emblemàtics de la ciutat.

Al principi de l’acte, el director de l’OCATT Dr. Jaume Tor, va manifestar la voluntat de que en pròximes ocasions es realitzi en altres províncies. La Dra. Núria Masnou, coordinadora de trasplantaments de l’Hospital Trueta, va fer una ponència anomenada “Tu hi pots posar un punt i coma”, fent referència a la decisió de fer donar òrgans. Tot seguit, quatre professionals de trasplantament van participar en una taula entorn l’acompanyament.

Finalment, vuit associacions de pacients trasplantats de Catalunya, varen explicar els serveis i el suport que ofereixen als pacients. L’exposició de l’ath.cat, que estava invitada a participar-hi, fou a càrrec del nostre president Josep Maria Martínez, que en acabar va fer esment especial a la col·laboració que les associacions poden oferir als hospitals i a la mateixa OCATT.