Com cada any, des de l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya (AMTHC), organitzem diverses activitats arreu del territori català amb motiu de la commemoració del Dia del Donant. Sota el lema: “Regala’t una segona oportunitat… Dona vida”, aquest 2019 participarem i hem organitzat les següents activitats:

Dissabte 1 de juny: Bus de la Sang i Taula Informativa sobre Donació d’Òrgans

Dissabte 1 de juny, de 10h a 20h, participarem a la Jornada ‘Donació de Sang, Òrgans i Teixits’ posada en marxa per Pere Puig com agraïment als donants i dirigida a tota la ciutadania. Com a entitat col·laboradora de la Jornada, tindrem un estand informatiu (al passeig a tocar a l’Estació de Sants) per a totes les persones que vulguin informació sobre les donacions i els trasplantaments.

Diumenge 2 de juny: “Caminada d’Agraïment al Donant d’Òrgans i Teixits”

Com cada any, participarem en la “Caminada d’Agraïment al Donant d’Òrgans i Teixits”. Sortirem a les 10h de La Pedrera i anirem fins al monument al Donant, ubicat a la Sagrada Família. Es tracta d’una jornada en què totes les associacions de pacients trasplantats, familiars i amics retem homenatge i donem visibilitat als donants d’òrgans i teixits.

Dimarts 4 de juny: Acte de Celebració del Dia del Donant

Dimarts 4 de juny, de 12h a 13:30h, tindrà lloc l’acte “Donació, una decisió fonamentada en els valors” a la Sala “Cotxeres” del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 197, 08008 Barcelona). Es tracta d’un acte diferent en un espai no habitual, al centre de Barcelona, on sis convidats de prestigi debatran sobre la importància dels valors en la decisió de donar. Un debat obert i proper on la ciutadania també podrà ser protagonista. La moderadora del debat serà la periodista de La Vanguardia Ana Macpherson. Els organitzadors de l’acte són el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT).

Dimecres 5 de juny: Taula rodona “Tres arts: medicina, poesia i pintura”

Dimecres 5 de juny a les 19h, amb motiu de la celebració del Dia del Donant, tindrà lloc a la Sala Carles Rahola de l’edifici de La generalitat de Girona (Plaça Pompeu Fabra, 1) la taula rodona “Tres arts: medicina, poesia i pintura”. La inauguració anirà a càrrec del Sr. Miquel Carreras, gerent de la Regió Sanitària de Girona; el Sr. Josep Maria Martínez, president de l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya (AMTHC); i la Dra. Núria Masnou, metgessa, coordinadora de trasplantaments de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta. Hi intervindran la Dra. Núria Masnou; Laura Geli, escriptora i membre de la Junta de l’AMTHC; i Maria Antònia Mateu Salvà, pintora. El moderador del col·loqui serà Josep Soler, psicòleg.

Dimecres 5 de juny: Organització de Taules Informatives amb motiu de la commemoració del Dia del Donant

Com cada any, amb motiu de la commemoració del Dia del Donant, l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya (AMTHC) organitzarà taules informatives sobre la donació d’òrgans i els trasplantaments en diferents hospitals i centres sanitaris d’arreu de Catalunya: l’Hospital Verge de la Cinta (Tortosa), l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla (Tarragona), l’Hospital Pius de Valls (Tarragona), l’Hospital de Mataró, l’Hospital de Bellvitge, l’Hospital Germans Tries i Pujol (Badalona), l’Hospital Joan XXIII (Tarragona), l’Hospital de Calella, l’Hospital Vall d’Hebron, al Raval de Montserrat de Terrassa i al CAP Vilafranca Nord de Vilafranca del Penedès (Av. Pelegrina, 70).

Si voleu més informació sobre les activitats, podeu contactar amb nosaltres al correu electrònic: athc@ath.cat o trucant al telèfon: 93 016 42 52, on us podrem atendre de dilluns a divendres de 9h a 14h.

Us hi esperem!

 

Font: AMTHC