2022: fer llum al vostre camí

S’acaba l’any i miràvem enrere per recordar tots els esdeveniments realitzats, les activitats a les quals hem acudit i, sobretot, les persones a les quals hem ajudat. Aquí vèiem claríssimament un número, el 228. Dues-centes vint-i-vuit vegades que hem pogut ajudar pacients i els seus familiars gràcies a l’esforç de tots els nostres socis i col·laboradors. Són 59 persones més que durant l’any 2020, gràcies, en gran part, al tercer pis d’acollida obert aquest any al centre de la ciutat de Barcelona. Un total de 3588 pernoctacions gràcies al projecte dels nostres pisos d’acollida per a persones de fora de Barcelona que han de passar pel procés de trasplantament i pretrasplantament o altres malalties desplaçats de les seves llars i que no disposen de mitjans econòmics per pagar les despeses d’un allotjament durant tants dies fora de les seves cases, ja que aquests malalts i/o els seus familiars passen una mitjana de 15,74 dies a la ciutat de Barcelona per atendre les operacions dels seus familiars als hospitals de referència de trasplantaments de la ciutat.

 

També estem molt contents perquè, després d’un any i mig allunyats del voluntariat presencial en hospitals, a final del mes d’octubre vam poder reprendre les nostres visites a les persones acabades de trasplantar el fetge i hem finalitzat l’any amb un total de 48 visites presencials als hospitals. D’altra banda, hem de destacar que els nostres voluntaris no han cessat en la seva labor de suport emocional al llarg de l’any, realitzant un total de 322 trucades a persones trasplantades o en llista d’espera per a trasplantament i 461  trucades als nostres  socis trasplantats per saber el seu estat de salut físic i emocional. D’aquesta manera volem assegurar-nos que tots els trasplantats hepàtics se sentin escoltats i, sobretot, entesos.

 

Una altra de les tasques en la qual hem treballat durant tot el 2021 ha estat en la tasca de sensibilització en la donació d’òrgans, mitjançant el desenvolupament d’activitats de conscienciació i aprenentatge en instituts d’ensenyament secundari, però també en la sensibilització de la donació de sang i teixits, formant part activa del projecte El Bus de la Sang i les seves activitats.

 

Intentem caminar millorant dia a dia, any rere any, la nostra lluita pel benestar de tots els trasplantats hepàtics i les seves famílies. Sempre que podem, aprofitem per alçar la veu a través de les nostres taules informatives, dels nostres esdeveniments i de les nostres campanyes de comunicació, per explicar a la ciutadania la tasca de l’ath.cat i la transcendència de la donació d’òrgans. I aquest any que acaba de començar estem disposats a aconseguir noves metes, aconseguir nous reptes i romandre sempre al costat del pacient trasplantat perquè mai se senti sol en el fosc camí de la malaltia. Un any més, estem aquí per fer llum al vostre camí.